8 Ocak 2013 Salı

DEPREM

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/43741/0/1/iste-deprem-ani.aspx

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/ege-ve-marmara-sallandi

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/canakkaledeki-deprem-korkuttu

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/ege-ve-marmarada-deprem

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/sarostaki-deprem-bursada-da-hissedildi

Ege Denizi Saros Körfezi açıklarında 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da ve özellikle İzmir'de şiddetli şekilde hissedildi.


AFAD verilerine göre ise depremin şiddeti 6,2 olarak açıklandı.  Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama göre deprem Ege Denizi'nde Çanakkale'nin 80-100 km açığında gerçekleşti. 


Meydana gelen deprem özellikle Ege Bölgesi'nde oldukça şiddetli olarak hissedildi. İzmirve Çanakkale'de paniğe kapılan vatandaşlar ev ve işyerlerinden uzaklaştı. 

Deprem ayrıca İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Çanakkale'de de hissedildi.


VALİ TUNA: DEPREM YARIM DAKİKA SÜRDÜ

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu: 
"En az yarım dakika süren yatay şekilde bir sallantı söz konusu oldu. Saros Körfezi’nde yakınlığı dolayısıyla ilimiz birinci derece deprem kuşağında ilimiz. Dikkatli olmalıyız, geleceği planlamamız önem arz ediyor. Ben geçmiş olsun diyorum bütün vatandaşlarımıza. Çalışmalarımız devam ediyor. Depremin süresi 30 saniye ile bir dakika arasında bir süre devam etti."



ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN:

"Şu an bir yıkıntı hasar söz konusu değil. İtfaiye teyakkuz halinde. Arkadaşlarımız durumlara bakıyorlar. Şükür bu şekilde atlattık. Biraz uzun sürdü ama atlattığımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızda sakinleşti herkes işine devam ediyor.
Burası birinci derece deprem bölgesi olduktan sonra yapılar buna göre yapıldı. zaten burada yapılar tekniği öncelerde yapılsa bile çok fazla kötü yapılar değil idi. Ama bundan sonra daha iyi yapılar da oluşacak. Ciddi bir sallantı oldu, yarım dakikaya geçti. Bir şey olmamış olması sevindirici."

PROF. DR. HALUK EYİDOĞAN

Deprem Uzmanı Deprem Gökçeada ve Bozcaada'nın güneyinde. Bölgedeki mevcut jeolojik uyapılarla uyumlu, orta kuvvette bir deprem. Sahillerimizde normalde hasar yapmaması gereken bir depremdir. En yakın noktaya 60-70 km mesafede olması hasebiyle hasar olmaması gerekiyor. Bilimsel açıdan elimizde bir cetvel olmaması nedeniyle kesin cevap veremiyoruz. Bir deprem başka bir depremi tetikler diyemiyoruz, bu konuda söylenecek kesin konuşma, ima etmek spekülasyon olur. 4, 4.5, 5'e kadar artçı şoklar görülebilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder